Midsommarfirande I Rällsjöbo

pic1: Herrljunga cider. Ett måste på midsommarbufén.
pic2: På morgonen far alla barn i byn ut och plockar björkris till midsommarstången. Finaste traditionen!
pic3: Fioltoner strömmade över hela Rällsjön, åh så fint det var.
pic4: Tapeter med små blommor är något som liksom hör till i små stugor.
pic5: Björkriset är plockat, men det måste ju även bäras till själva stången..
pic6: Tvååriga Milton var självklart med på midsommarfirandet. Klädd i helröd outfit var han så söt, det var han.
pic7: Jag och mina systrar med krans i håret, såklart.
pic8: Nåhem. Det lilla området där dansen och fikat ägde rum.
pic9: Slutligen. Potatis, vad är väl en midsommar utan potatis?

Att Titta På Mej Och Egentligen Se Någon Annan. Det Är Så Du Gör.

Går upp strax efter nio efter att ha vaknat av väckarklockan, äter fil med jordgubbar i, går klädd i mjukisbyxor och favorittröjan hela morgonen. Underbart. Sedan målar jag naglarna, lyssnar på Håkan och läser Flyga Högt. Förbereder mig på middag med tjejerna ikväll då vi ska fira Sofia med tacomys och kub, något jag verkligen ser fram imot! Så next på schemat står hårfixning och klädval som översta punkter. Tror jag kör på en enkel vit klänning låter håret hänga fritt. För det är ju sommar.

De röda vinbären, de har börjat blomma. Åh, nu är det sommar.
 

Livet är svårt. Väldigt svårt. Ty ingen har överlevt det ännu.

Vaknar av att Klara fixar med pannkakor och varm choklad åt oss till frukost. Mysigaste väckningen. Efter det går dagen i ett med städning, undanplocknig, bäddning och wraps till lunch. Efter det får jag skjuts av pappa till kupolen där jag går in och köper en present till Fia som blir fjorton på söndag, grattis! Och sedan blir det vegitariskt till middag och efter det choklad och TheVampireDaries. Sjuuukt bra serie, började titta för några timmar sedan och jag är helt fast! Nu ska jag busa lite med Klara och serdan är det läggdags. Puss :*

Haiva är nog den finaste hunden som finns.
 

Det Finns Stunder Då Jag Inte Ens Ångrar Det Jag Gjort

Tar bussen till Falun och bjussar världens finast Klara på fika, och shoppar loss med henne i stadens butiker. Åker till Lotta och får ögonbrynen färgade, äntligen!!! Där bjuds vi på jordgubbar med glass och chokladsås, och stannar där resten av kvällen. Imorse satte jag mig ner med Klara och gjorde armband, såå mysigt! Nu ska jag käka pannkakor och melon och sedan trampar jag mig ivägt mot Stina. Så härligt att träffa henne igen, hon är verkligen saknad!! Puss.

Bal 2013

 
 

Om Familjeutflykter Och Fika


Hej Kära Bloggläsare.
Igår tog jag tåget hem från leksand, och började genast fixa med mat och fika. När mamma och pappa kom hem från jobbet så tog vi bilen till Tyllsnäs udde och hyrde Kanoter. Vi paddlade till nån fikaplats och åt sallad, jordgubbar och nybakt bröd, innan vi paddlade tillbaka. Såå lyckad tur! Imorse vaknade jag ganska tidigt och gjorde iordning smoothie och varm oboy och sen tog jag en dusch. Efter lunch åker jag och Klara till Falun och fikar lite, och sen ska jag färga ögonbrynen. Ha en bra dag,
Kram♥
 

Om Blommor I Forma Av Härliga Bilder

 

Allting Är Nog Menat Från Början, Ändå


Att ligga och dra sig i timmtal på morgonen, äta glass i staden med mormor, att bara kunna vara jag. Att sitta ute på altanen i myskläder, att ta sig ut på långa promenader i solen. Att bli ompysslad, att få god mat varenda dag och prata ikapp en hav evighet med henne. Med mormor. Glömma problemen och koppla av, det är sådant som gör mig glad.

Long Time Ago

 

För Sommaren Är Ju Här I Högsta Grad

Dagarna går i ett och tiden bara rinner iväg. Sist jag skrev här var jag i Falun och sommarjobbade dagarna till ända. Hann även med att träffa Elin och nog är hon för härlig, den tjejen. Vi gör de fulaste jordgubbsbakelserna någonsin, men ack så goda. Bakar kladdkaka och kikar på film, cyklar, hoppar studsmatta och har det så där bra som man ska ha det på sommaren. Och sedan kommer midsommar. Vädret är för en gångs skull fint, där vi befinner oss i den lilla byn Rällsjöbo, och vi dansar och äter oss mätta på godis. Jag tycker om att bada, fastän vattnet är iskallt. Jag älskar att äta grillmat och nybakad rabarberspaj. Leka med släktingar man inte träffat på år och dar, sitta sent på kvällarna och sjunga och prata. Underbart är det, att sitta i solen och binda kransar, vara ute på timmlånga löprundor, umgås med familjen och mysa. Och nog är det väl en sådan tur, att det är sånt vi gör, när vi är i sommarstugan.
Nu befinner jag mig i Leksand hos mormor, och här tänker jag stanna till måndag/tisdag. På onsdagen står ögonbrynsfärgning och tandläkarbesök på schemat och resten av veckan ska jag börja fixa i mitt rum, åh, vad där kommer bli fint!
 
 

Fjortonde Födelsedagen

Idag, ja, idag fyller jag fjorton år. Fjorton underbara år sedan var det som jag kom till jorden. Halvvägs till 28. En tredjedel av tiden till 42. Om fem gånger min ålder, är jag 70. Och när jag levt 7 gånger så länge som jag gjort idag, är jag nog död. Men idag, är det ju ändå min födelsedag. Så glädjen finns där, för idag är det min dag.
♥HurraHurraHurraHurra♥
 

Bara För Att Vi Kan

En måndagsmorgon i all sin glans. Ja, måndag, det är verkligen en bra dag, två månader om året. De två månader som solen står som högst på himmelen och de två månader som vattnet är som varmast. Jag tänker inom tjugo minuter sätta mig på cykeln och trampa iväg mot Slätta för att sommarjobba. Men eftersom det är med härliga, fina människor jag jobbar så blir det mer likt ett fint sommarbestyr. Ett väldigt bra ett.
Superhärlig bil i superhärlig färg från niornas bal.

Nog Är Vi Bra, Vi.

Tre riktigt härliga sommarlovsdagar lider nu mot sitt slut och vi ska snart dra oss hemmåt. Träning, Bus, Kompishäng och andra roligheter har hållit mig sysselsatt de här dagarna, och nog är det bra, ändå.

De Finaste Människor Jag Vet.

Sofia, Ella. Världen vore en bättre plats med lite fler som ni. Fina, fina ni.

So Young, So High


Just nu leker livet de allra härligaste lekar. Allting är lätt och sådant som vi inte vill veta av lämnar vi bakom oss på vägen och låter det ligga där i all världens timmar. Snart går bilen mot Avesta där jag ska stanna över helgen, och de allra bästa bestyren bara väntar. Vi höres.♥
 

Nu När Sommaren, Efterlängtad Och Saknad, Äntligen Är Här

Spenderat första dagen på sommarlovet tilsammans med Ella och Sofia, ägnat mig åt härliga bestyr så som filmtittning, glass i Torsång och skratt tills magen värker. Vädret har dock inte varit det bästa, men vad är väl en skolavslutning på Domnarvets skola utan regn?
De senaste dagarna har gått till shopping, bad, jordgubbar och träning. Har fotat de vackra på niornas bal och hoppat studsmatta, och med många härliga skratt tagit mej igenom de sista dagarna i sjuan. Betygen är satta och skolavslutningen avklarad. Underbart! Nu, nu äntligen, kan vi andas. Sommar 2013, här kommer vi♥

Kommer även sättas lite fart på bloggningen. Designen ska göras om, headerbilder ska tas och texter ska skrivas. Det kommer, det kommer. De närmsta dagarna kommer det dock vara lite glest med inlägg är jag rädd för. Imorgon ska jag till avesta, ska i några dagar sommarjobba och nästa helg fira midsommar i stugan. Och så blir jag ju faktist fjorton på tisdag! Men nu är vi igång, i alla fall.
Puss.
Söta Maja sedan Svernska Nationaldagen.

almagreta

♥liv♥ ♥glädje♥ ♥kärlek♥

RSS 2.0