För Visst Kommer Vi Nog Dit, Vi Också

Måndag morgon och jag är så hääär trött. Var uppe igår på möte med laget då vi snackade igenom ett par tävlingar fråmöver och lite planer på annat smått och gott. Tittade även på träningen [Jag var bara med lite halft eftersom jag varit sjuk och så där.], och sjukt vad duktiga ni är! Vi kommer äga på tävlingen i helgen! Annars så har jag spenderat lite tid med Elsa som var hemma över helgen och pratat med henne om allt mellan himmel och jord. Lekt med Ester, städat lite, hälsat på hos farmor och åkt buss fram och tillbaka mellan Falun och Borlänge. Pepp för ännu en skolvecka? Nej, faktiskt inte. Kram och massor med pussar.
Åh, underbara Gotland. Ni får uräska arkivbilderna, ska fota i eftermiddag.
 
 

Inspiration Och Färger

 

 

För Allting Kommer Bli Bra Tillslut Om Du Bara Låter Allting Va

Lyssnar på den så logiskt döpta spotifylistan blågult, där Svenska texter av de allra bästa strömmar ut från högtalarna. Svenska björnstammen, Veronica Maggio, Kapten Röd, Håkan Hellström och Petra Marklund är sånna vars röser är godis för öronen, efter en dag i regn och rusk. För vi har ju faktiskt stått ute hela dagen, 10 till 15, och roat oss med att sälja bort barnleksaker, böcker och andra diverse saker som inte längre får plats i lådor och kartonger i garderoben. Loppis var ordet. Jag fyndade även två superfina blusar som kommer passa till precis allt nu i vinter, kunde ju liksom inte låta bli. Annars har jag, iklädd rosa mjukiskläder från topp till tå, gått hemma och ätit godis [lördag, va?], beställt ett suuperfint skal från MiniInTheBox [när det bara kostar 24 kronor så får man faktiskt..] och myst med mamma och en kopp te i handen. Kram på er, blås inte bort i höstrusket nu.
Åh, Våren och glädjen därmed.

• Jag har aldrig varit på en begravning
• Jag har aldrig varit på en salong och klippt mig
• Jag har aldrig åkt frittfall
• Jag har aldrig flyttat
• Jag har aldrig färgat håret
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
• Jag har sovit på sjukhus
• Jag har varit i Norge 72 gånger
• Jag har gjort duppelvolt
• Jag har gått på samma skola hela mitt liv
• Jag har cyklat enhjuling

Klickat hem

Klickade hem dessa godingar från WildChick nyss, endast 59 riksdaler[+frakt & moms] fick jag betala, är de inte underbara?

Där Himlen är tung av sorg

Blir sjuk, frisknart till, sjuknar om. Har gått fram och tillbaka till och från skolan hela veckan. Men idag är jag hemm igen. Jag vill VERKLIGEN inte få hoppa över tävlingen om ett par veckor. Känns så viktigt att vara med,så jag måste bli frisk! Jag kurerar mig med sprayer, tabletter, piller och mediciner av alla olika slag. Gör avslapnande saker som mamma-dotter kväll med soppa, brasmys och spaa. Dricker te i mängder och tittar på filmer och serieavsnitt man sett alldeles för många gånger. Lol. Mean girls. Djungelns drottning. Eva och Adam. Alla sånna nostalgifilmer/serier känns underbara. Raoar mig med att fota i massor och skriva så fingrarna värker. Läser serietidningar som jag hittade i garaget, bamse, kalleanka, acke, ni vet. Kan typ alla utantill och gäspar åt tråkiga, ointressanta handlingar. Men, vad gör man annars när man är sjuk?
 

Recept

Tänkte dela med mig av världens absolut godaste kladdkaksrecept. Det är otroligt gott och går snabbt att göra så jag rekomenderar er absolut att testa!

Du behöver:
•100 g smör [plus lite smör för att smörja formen, ca 1 msk.]
•2 ägg
•3 dl socker
•1/2 tsk bakpulver
•1 1/2 dl vetemjöl
•1 tsk vaniljsocker
•4 msk kakao
•1/2 tsk salt

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175°.
Börja med att smörja formen ungefär tre centimeter upp på kanterna, beroende på hur stor formen är. Smält 100 gram smör i en kastrull och medans detta smälter kan du blanda smeten. Vispa ägg och socker poröst och ha sedan i bakpulver och vetemjöl. Blanda runt försiktigt. Rör ner vaniljsocker, kakao och salt och häll till sist i det smälta smöret. Sätt kakan i ugnen i ca 17-20 minuter. Detta varierar såklart från ugn till ugn och beror även på hur stor form du har, men du får testa dig fram! Servera kakan lite ljummen med grädde och färska bär! [Kakan är god utan detta också, men det blir ju lite lyxigare ;)] Valfritt: Strö lite vaniljsocker över den fördiga kakan så blir den finare!
 

Hakuna Matata

Hösten yr för fullt där ute, där det är kallt och blåsigt. För vissa kanske det faktum att sommaren är slut känns jobbigt och så var även fallet för mig förut. Men nu när man tänker efter, vad är det som är så hemskt? Tänk att få vira den längsta och varmaste halsduken i garderoben om sig, att få titta på hur mycket film och serier som helst utan att få dåligt samvete - det är ju faktiskt höst. Att dricka varma förfriskelser så som the, varm choklad eller soppa, att se fram imot höstlovet och att se röda-gula-orangea löv dala ner från de högsta träden i trädgårdarna. Att kunna köpa nya plagg med hösttonerna och få garderoben lite uppdaterad. Att umgås med nära och kära framför en brasa med filtar och plädar omkring hela kroppen. Sånt hör till hösten. Och det är sånt man blir lycklig av.

Ett Andetag Sedan, Eller?

Inte för att vara sån, men ibland känns tiden då man bar aldeles för stora spetsnattlinnen och satt med morfars gamla morgonrock och en godisskål i handen i den fina villan i Mockfjärd som en aning lättare än nu.
 

.

 

Färdigrenoverat

 

För Stan Är Full Av Tankar Och Tragik

Långa höstpromenader med nära och kära i höstvädret, en visit på American och sedan pizzamys med pappa framför idol, orientering tills benen är möra och ögonen trötta på att se skog och åkrar. Gymnastikträningar som går aldeles för snabbt, och skoldagar som går aldeles för långsamt. En bilresa till Skräddarbacken då jag och mamma, har det aningen svårt att hitta fram till Elin. Men efter många om och men står jag med paket i handen och ger henne grattiskramar. Vi firar henne med godistårta, takos, skratt, fotboll, musik och massa dans - såå himla rolig kväll. Tar med Ella på ännu en tur till kupolen och införskaffar mig diverse blusar och långärmade tröjor. Behövligt då man inte längre kan vistas i t-shirt i höstvädret, buhu. Träffar Elsa ett par gånger men sakner henne när hon inte är är. Äter oxfilé för första gången, men annars är det mest vegitariskt på menyn. Deppar ihop över ännu en höstförkyldning och att jag förmodligen inte kan träna på ett tag. Klär mig i favoritträjan här hemma medan de andra är i skolan, tittar på gamla avsnintt av serier som TopModelSverige och PrettyLittleLiars. Säga vad man vill om att vbara sjuk, men liiite skönt är det ju. Kram på er.
kvalitétsbild från kvällen i lördags.

För När Det Verkligen Gäller Så Vet Jag Att Du Finns

För tjugofyra timmar sedan var jag ute i skogen med karta och kompass i handen, och nu ligger jag i soffan med huvudvärk och förkyldningskänslor. Ni vet sådär så man inte är kapabel till att gå till skolan men ändå inte riktigt sjuk? Jag stannade iallafall hemma idag, ville verkligen inte göra det värre. Så idag blir gamla nostalgiserier, choklad och vatten mina bästa vänner.. Ni ska även få höra vad jag har haft för mig sen vi sågs sist, men innan det ska jag koka te ochj njuta av TopModelSverige, säsong 5! Kram.

Har Man Tur Så Kommer Bra Dagar När Man Behöver Dem Som Mest

Idag fick jag höra ett litet sms-pling från Ellinor med texten i stil med lust att följa med och köra nått pass på friskis?. Så glad, så glad blir jag, var längesedan jag var där, längesedan jag träffade henne överhuvudtaget. Men innan det kör jag lite styrka/smidighet [sjukt jobbigt], käkar mat och stressar iväg till bussen för att träffa Sofia i några timmar. Hon har varit borta så länge nu så det var mer än behövligt att träffa henne! På bussen träffade jag både Elin och Emilia så fick några mysiga pratstunder med dem också! Sedan iväg till Friskis med Ellinor, sjuukt roligt pass, men även otroligt jobbigt!

Igår, alltså. Träningen. Heeelt underbar. Humöret var hääär uppe och hela laget var där. Vi peppade, skrattade och flamsade men även fokuserade och allihop var så himla duktiga. RM2-Eskilstuna 2013 november, här kommer vi! Alla utväcklade något och vi kom en god bit påvägen. Gymnastik är ärligt det bästa jag vet. Helt klart. Kram.

Life Is A Bitch, But Everybody Needs Her



fina Sofie och jag, har inte nånting med inlägget att göra :)

Idag kom Elsa hem, och det firades med tacomys och massa toblerone. Självklart kollade vi också på skavlan och pratade om allt och inget. Skolan var väl också okeej, idrotten bestod av orientering och det gjorde dagen kan jag berätta. Nu ska jag sova så jag får mycket energi tills imon, då stafettdm står på checklistan , godnatt !

För När Det Är Svårt Ser Du Vilka om Som Faktiskt Finns Där.

Berget med läxor och plugg i hörnet av rummet bara växer, och i skolan går vi ju dagarna till ända. Sluttiderna är dock något tidigare än förra året, men ändå känns det som om matte, engelska och no-timmarna aldrig vill ta slut. Favoritbrallorna på och lockar pryder håret, för jag trivs himla bra i det! Sofia kommer förbi en sväng, och för ovanlighetens skull sitter vi inte och äter i timmar. Vi flummar och skrattar och egopixar och filmar och garvar och skämtar om sådant som bara vi förstår. Helt galna saker, bortom gränserna för vad ett skämt klassas som. Men hon är så bra, min lillFia. Annars så är mitt rum precis i slutspurten när det gäller renoveringen. Jag och mami ska precis åka och hämta ut lite paket med den sista touchen, och sedan KLART! Åh, det kommer bli så bra, dethär.
 

♦dagens♦

 

En Måndag I All Sin Glans

Har haft en helt okej dag i skolan med lektioner tätt som tusan ända fram till fyra. Därimellan hann jag och Sofia springa hem på lunchen och slänga ihop lite havreflan till de sista lektionerna, vi belv då poppis kan jag säga ;-)
När jag kom hem lagade jag mat till hela stora familjen haha, och har vid upprepede gånger tänkt tanken nu måste jag plugga både matte, SO och spanska, men lat som jag är har jag inte ens öppnat böckerna.. Så det blir liite uppskjutet, till imorgon, eller något. Kram

Som Att Något Så Möjligt Kan Vara Omöjligt



Dagen i sig har varit bra, men himla varmt det har varit! Skönt, visst, men man blir ju trött bara man går ut i blott fem ynka minuter. Men inte klagar jag på sol och värme, inte. Klaras fotbollmatch var stämningsfull och rolig, och vinsten med ett mål gjorde inte saken sämre kan jag lova! Var även i Falun några timmar för att titta på tjejernas träning, på tisdag, då ska även jag träna, hoppas jag. Förkylningen sitter ju i men inte länge till ska ni se..

Även Fast Du Vet Att Du Inte Kan Klara Det, Är Det Inte Försent Att Försöka. För Vem Som Helsta Kan Försöka. Även Du.

För En Halv Evighet, Det Är Du Värd

Elsa kommer hem. Och lyckan är obeskrivlig, för du vet inte hur otroligt sjukt mycket du betyder för mig. Vi spenderar eftermiddagen med massa skratt, prat och skvaller. Snackar igen vad som skulle kunna vara en halv evighet med henne, men som i själva verket bara är några veckor. Det känns tomt utan henne, här hemma. Hela övervåningen står tyst och stilla och hennes fotspår finns kvar, men jag vet ju att hon har det bra, där borta i Mora, så vi klarar oss, såklart. Lagar pizza och i glasen dricker vi läskedryck som aldrig smakat bättre. Hon är min syster och min bästa vän, ser upp till dej så ofantligt, Elsa.
Men efter en lång dag som denna känns det ohyggligt skönt att veta att en säng med rosablommiga lakan och mjuka kuddar väntar på mig. Vilken lättnad.
Lilla Maja som i sommras var så häääär glad, får bjuda på dagens bild.

Tältning med skolan.

Den årliga tältningen - nu avklarad. Vandring i tre timmar till den lilla badplatsen Ubergsviken. Inte direkt favoritaktiviteten men ändå. Vi stannade där en natt och efter fotbollsspel, gitarrspel vid lägerelden och mys i tälten så sov vi som små barn i våra sovsäckar. Och sedan samma vandring morgonen därpå, alltså idag. Känner mig öm i både axlar efter ryggsäcken och fötter efter de nötta skorna men ändå. Men ändå så gjorde vi det och jag är sjukt stolt. Jag och Ellinor fick inte upp vårat tält [haha?] men jag hade tur och fick plats i Felicia, Jonna, Emma och Emelies tält, stort tack! Längtan efter att få hoppa i min riktiga säng utan mössa och grovstickade vantar på mig läggs åt sidan då uppackning är nästa moment. Suck. Men ändå. Men ändå.
 

Du Är Som Den Dröm Jag Aldrig Drömde

tänkte dela med mig av lite saker jag ägnade mig åt igår, när jag inte var inna här och hälsade. Jag har...

 

almagreta

♥liv♥ ♥glädje♥ ♥kärlek♥

RSS 2.0